JADŁOSPIS


Menu Maja  
 (01.04-05.04.2019)

Poniedziałek
Śniadanie :
Ser żółty, ogórek kiszony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania ( owoc lub warzywo
Obiad:
Zupa: Grysikowa na rosole z warzywami
Danie główne: Kopytka z masłem, kompot owocowy
Podwieczorek :
Polędwica z indyka , pomidor, wek, chleb razowy, masło, herbata owocowa
ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, SELER

Wtorek
Śniadanie :
Bułka z kruszonką, dżem truskawkowy, masło, kawa zbożowa z mlekiem
+ przekąska do chrupania ( owoc lub warzywo
Obiad;
Zupa: Ogórkowo-koperkowa z ryżem
Danie główne: Panierowana roladka drobiowa faszerowana szynką i serem, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką, groszkiem i sosem jogurtowym, kompot owocowy
Podwieczorek :
 Szynka wieprzowa, papryka, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa, owoc
ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO , SEZAM

Środa
Śniadanie :
Bułka kajzerka, kiełbasa szynkowa,  ogórek zielony, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania ( owoc lub warzywo
Obiad;
Zupa: Ziemniaczana na zasmażce
Danie główne: Makaron z musem owocowym, kompot owocowy
Podwieczorek :
Pasta jajeczno – serowa, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO


Czwartek
Śniadanie :
Kiełbaska drobiowa na gorąco, ogórek zielony, wek, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania ( owoc lub warzywo
Obiad:
Zupa: Z fasolki szparagowej z ziemniakami
Danie główne: Duszony filet z kurczaka w sosie śmietanowo - paprykowym, ryż z marchewką
 i kukurydzą, kompot owocowy
Podwieczorek :
Ciasto ucierane (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)
ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, SELER

Piątek
Śniadanie :
Płatki miodowe na mleku, powidła śliwkowe, bułka maślana, masło, herbata owocowa
+ przekąska do chrupania ( owoc lub warzywo
Obiad:
Zupa: Brokułowa z wędzonym łososiem, grzanki
Danie główne: Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z selerem, kompot owocowy
Podwieczorek :
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, wafle kukurydziane, owoc
ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, RYBA