JADŁOSPIS

Menu Maja
(24.09-28.09.2018)

Poniedziałek
Śniadanie:
Ser biały z rzodkiewką, ogórek kiszony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Jarzynowa z kaszą jaglaną
Danie główne: Makaron z musem owocowym, kompot
Podwieczorek:
Polędwica sopocka , pomidor, bułka kajzerka, chleb razowy, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, SELER

Wtorek
Śniadanie:
Szynka z indyka, bułka kukurydziana, ogórek zielony, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Pomidorowa z przetartych pomidorów z makaronem
Danie główne: Pierś drobiowa w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka Staropolska,
woda z cytryną i miętą
Podwieczorek:
Ciasto czekoladowe (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, CYTRUSY

Środa
Śniadanie:
Płatki miodowe na mleku, dżem owocowy, wek, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem
Danie główne: Kluski na parze z malinami, masełko, kompot
Podwieczorek:
Szynka kanapkowa, ogórek kiszony, papryka, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO
Czwartek
Śniadanie:
Szynka biała, bułka kajzerka, bułka z ziarnami, ogórek zielony, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Z soczewicy z ziemniakami
Danie główne: Pieczeń rzymska z indyka, sos pomidorowy, ryż z warzywami (marchewka, groszek),  woda z pomarańczą
Podwieczorek:
Ser biały słodzony miodem, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, CYTRUSY

Piątek
Śniadanie:
Pasta jajeczna, ser żółty, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Krem z pieczarek z grzankami
Danie główne: Miruna panierowana, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, kompot
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, RYBA, SELER

Menu Maja
(17.09-21.09.18)


Poniedziałek
Śniadanie:
Rogal maślany z masłem, dżem, kakao
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Kalafiorowa z kaszą kuskus
Danie główne: Ryż z sosem węgierskim (cukinia, papryka, marchewka, por, pomidory, szynka wieprzowa), kompot
Podwieczorek:
Wędlina drobiowa, ogórek zielony, chleb graham, wiejski, masło, herbata owocowa


ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, KAKAO


Wtorek
Śniadanie:
Szynka kanapkowa, polędwica drobiowa, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Paprykowa z kukurydzą i ryżem
Danie główne: Indyk w panierce, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, woda z pomarańczą
Podwieczorek:
Serek waniliowy, wafle ryżowe, owoc


ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, CYTRUSY


Środa
Śniadanie:
Pasta drobiowa, ser żółty, ogórek kiszony, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Żurek z ziemniakami i kiełbasą
Danie główne:Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot
Podwieczorek:
Szynka biała, pomidor, bułka żytnia, masło, herbata owocowa


ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, SEZAM







Czwartek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, powidła śliwkowe, ser biały z ziołami, chleb razowy, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Brokułowo-porowa z kaszą jaglaną
Danie główne: Pieczeń wieprzowa w sosie śliwkowym, kluski śląskie, buraki, woda z cytryną i miętą
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty, owoc


ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO, CYTRUSY


Piątek
Śniadanie:
Ser biały z pomidorami i koperkiem, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Paluszki z fileta rybnego, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona z marchewką
i cebulką, kompot
Podwieczorek:
Ciasto ucierane  (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE, MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER, JAJKO, RYBA