JADŁOSPIS


Menu Maja
(18.12-.22.12.2017)

Poniedziałek
Śniadanie:
Ser biały z miodem, pieczywo, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Ogórkowo-koperkowa z kaszą jaglaną
Danie główne: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Polędwica sopocka - drobiowa, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER


Wtorek
Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku, powidła śliwkowe, masło, bułka kajzerka żytnia, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Jarzynowa
Danie główne: Pieczona pałeczka drobiowa ,ziemniaki, surówka jesienna, kompot
Podwieczorek:
Schab pieczony, papryka, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, KAKAO


Środa
Śniadanie:
Wędlina  drobiowa,  polędwica sopocka- wieprzowa, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Krem z zielonego groszku z jajkiem i grzankami
Danie główne: Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z musli,, herbatniki, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO


Czwartek  
Śniadanie:
Parówka drobiowa na gorąco, ogórek kiszony, ketchup, masło,pieczywo, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
OBIAD  WIGILIJNY
Zupa: Barszcz czerwony z uszkami
Danie główne:   Miruna panierowana, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
Danie główne: Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
Bułka drożdżowa z jabłkiem, sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY


Piątek
Śniadanie:
Ser żółty, ser biały z koperkiem, ogórek zielony, papryka, masło, pieczywo, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne:   Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot
Podwieczorek:
Bułka maślana z posypką,  dżem owocowy, masło, herbata z cytryną

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER, CYTRUSY

Menu Maja
(11.12-15.12.2017)


Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku z grzankami
Danie główne: Knedel czeski z koktajlem owocowym, kompot
Podwieczorek:
Wędlina wieprzowa, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY



Wtorek
Śniadanie:
Pasta twarogowo – jajeczna ze szczypiorkiem, szynka dębicka, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Pomidorowo-dyniowa z ryżem
Danie główne: Kotlet mielony, ziemniaki z prażoną cebulką, surówka z kapusty włoskiej
z zieloną pietruszką oraz sosem jogurtowym, kompot
Podwieczorek:
Polędwica drobiowa z majerankiem, papryka, rzodkiewka, pieczywo, masło, herbata owocowa  

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, JAJKO



Środa
Śniadanie:
Parówka drobiowa na gorąco, ogórek zielony, pomidor, ketchup, chleb wiejski, masło,
herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Kalafiorowa z kaszą manną
Danie główne: Racuchy z jabłkiem, kompot
Podwieczorek:
Jogurt owocowy, biszkopty, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER




Czwartek
Śniadanie:
Płatki jaglane na mleku, dżem, bułka maślana, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Barszcz biały z ziemniakami
Danie główne: Filet drobiowy w sosie brokułowo-szczypiorkowym, ryż z groszkiem, marchewką i papryką, kompot
Podwieczorek:
Ciasto ucierane (wyrób własny) sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY



Piątek
Śniadanie:
Pasta serowa z kukurydzą, jajko gotowane, górek zielony, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Paluszki z fileta rybnego, ziemniaki, kapusta kiszona z ogórkiem i cebulką kompot
Podwieczorek:
Rogal z masłem, powidła śliwkowe, masło, herbata owocowa, owoc

ALERGENY: GLUTEN, MLEKO KROWIE,ŚLADOWE ILOŚCI SOI I GORCZYCY, SELER

Menu Maja

(04.12-08.12.2017)

Poniedziałek
Śniadanie:
Bułka z kruszonką, miód, masło, kakao
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą i warzywami
Danie główne: Makaron z białym serem, kompot wieloowocowy
Podwieczorek:
Polędwica sopocka – drobiowa, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca,seler, kakao


Wtorek
Śniadanie:
Kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, chleb – dar zbóż, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Ziemniaczano-pietruszkowa
Danie główne: Duszony filet w warzywach (marchewka, pietruszka, por, papryka), ryż z curry, kompot
Podwieczorek:
Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane, owoc

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca


Środa
Śniadanie:
Parówka drobiowa na gorąco, ogórek kiszony, papryka, ketchup, chleb wiejski, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad;
Zupa: Ogórkowa z ryżem
Danie główne: Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, mix sałat z sosem winegret,
kompot z rabarbaru i jabłek
Podwieczorek:
Pasta serowo – drobiowa, pomidor, pieczywo mieszane, masło, herbata owocowa

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca,seler, jajko
Czwartek
Śniadanie:
Ser biały z rzodkiewką, szynka dębicka, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą
Danie główne: Pieczeń wieprzowa w sosie, kasza gryczana, sałatka z ogórka kiszonego
z cebulką i papryką, kompot
Podwieczorek:
Ciasto czekoladowe (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)


ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca, kakao


Piątek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, powidła śliwkowe, wek, masło, herbata owocowa  
+PRZEKĄSKA DO CHRUPANIA
Obiad:
Zupa: Grysikowa na rosole z zieloną pietruszką
Danie główne: Miruna panierowana, ziemniaki z koperkiem, marchewka z czarnuszką,
kompot rabarbarowy
Podwieczorek:
Serek homogenizowany,  herbatniki, owoc

ALERGENY: gluten ,mleko krowie, śladowe ilości soi i gorczyca,seler